Tamna Tema
Drama u Mostaru: Izašao na spoj s pogrešnom djevojkom i umalo ga srce nije strefilo

Drama u Mostaru: Izašao na spoj s pogrešnom djevojkom i umalo ga srce nije strefilo

Prava drama dogodila se ovaj vikend u Mostaru. Jedan spoj na slijepo pretvorio se u noćnu moru za našeg sugrađanina. O čemu se točno radi ispričala je njegova rodica za portal Hercegovina in .

On se počeo dopisivati s djevojkom putem aplikacije za spojeve i trajalo je to punih mjesec dana i napkon su odlučili da izađu i da se nađu kod Projektanta. Spremio se on ko da u svatove bratu ide. Kupio novu košulju, zalizo kosu ko glumci u talijanskim filmovima namirisao se i s bukoetom ruža ranije došo na mjesto sastanka. Tamo kod sata stoji cura. Vidio on da je nervozna i da nekog čeka, i on ni pet ni šest put nje s buketom i da razbije tremu reče joj da se nada da nije puno čekala.

Ona nešto promrlja i kada je uzimala sviječe namršti se ko da je prošla pored one cijevi što vazda puca kod stadiona.

A rekla mi da najviše voli ruže, a sada se mršti, pomisli on i predloži da ne stoje na ulici nego da popiju kavu.

Sjeli oni u Mliječni i ona naruči ledeni čaj, on kavu i poče pričati o fakultetu i ispitima. Ona ga blijedo gledala ko da joj priča o pašnjacima u Kifinom selu. Samo klimala glavom i ponavljala s vremena na vrijeme ja, ja ja…

Dečko se satra da joj udovolji, a ona hladna ko ledomat. Nit vele zbori, nit romori.

Predloži on da idu u šetnju, jer mu je otkrila da voli šetnje parkovima.

-Nisam ti ja za šetnje, ko će hodat bezze po gradu, reče i uze mobitel.

Jesli li bar da odemo negdje na palaćinke?

Nisi ti sav svoj, rekla sam ti da ne jedem slatko.

On problijedio ko krpa, nestajalo mu daha i mislio da će ga srce srtrefit. Ne zna je li došo i pošo. Mjesec dana bario trebu preko aplikacije i konto da je ona prava za njega. A uživo niđe veze. Ne sviđaju joj se ruže, ne pije fuka, ne voli šetnje i ne jede palačinke. Dok je ona buljila u svoj mobitel, on pregleda razgovore i uvjeri se da mu je pisala da sve to voli.

Koliko imaš još ispita za položii, upita je da razbije monotoniju-

-Kakvih ispita, ne kontam te nikako.

Pa na faksu?

-Kakav crni faks, nisam poludila ići na faks i onda s diplom raditi u šanku i kladionici.

Pa kakvi su ti planovi?

-Naći bogata momka i udati se. I ti si jedan od lažova reko si da imaš stan, kuću na moru i novog BMW-a. Kad sam te vidila zalizanog i sa buketom htjela sam te odma odpepati, ali eto iz dosade sam htjela vidjet šta hoćeš od mene.

Ne znam o čemu ti to?

-Hajde ne mitinguj sada, svi ste vi isti. Pa ko će past na tu frizuru i buket, a i sasuo si cijeli parfem na sebe, pa evo nas i ćukenja zaobilaze u širokom luku.

On se uhvati za mobitel kad tamo poruka:

Nije ti fora stojim ispod sada ima po sata. Na kakvog sam ja krertena naletila?

On skoči ko oparen, ostavi cenera za piće i ote  joj buket iz ruke i potrča preko ceste. Umal ga ne udari auto, i onako zadihan dođe pod sat i ugleda nju kako se vrpolji.

Jesi li ti ona koja voli miris ruža, duge šetnje i palačinke?

-Narabno da jesam. Pitaj me što ne volim?

Pa šta ne voliš?

-Ne volim čekati po sata pod satom!!! Samo da znaš da sam mogla i otići.

Gdje si mogla otići?

-Prolazio pajdo tri puta s novim BMW-on zamrčenih stakala. Svaki put bi stao i rekao: Ajde mačko ulazi, stigo je tvoj princ.

Pa šta ti na to?

-Šta ću, ta nisam se najela ludih gljiva sa ulazim u auto s nepoznatim.

Pa kako ćeš sa mnom onda?

-Vidi se iz aviona da si ti bezopasan sa tim buketom i zalizanom kosom. A i nisi s autom, tako da mogu vazda otići. Nego hoćemo li mi negdje, još će mi MO parking kaznu naplatit koliko stojim ispod sata?

Naravno da hoćemo, reče on i u tom momentu se opet pojavi pajdo s BMW-om.

Mačko ja ti neću više kružit, zamanta mi se od Rondoa i ovih kružnih po Mostaru.

Eno tvoje princeze u Mliječnom, reče mu dečko i doda: Sumnjam da ćeš joj se svidjeti, i ne treba ona princa nego bankomat.

Osta čovjek u čudu. Iza se već uhvatiila kolona i sviraju da krene. Trebo si upalit bar sva četri da znaju da si stao, vidi se nisi iz Mostara, dobaci mu djevojka i uhvati dečka pod ruke i krenuše u šetnju put parka. Usput će normala i palaćinke pojesti…

Oznake

Komentar / Odgovori