Tamna Tema
Sudjelovala u prevarama i

Sudjelovala u prevarama i "prala" tako nezakonito stečen novac

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula, Policijske postaje Ston i Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 63-godišnjakinja se sumnjiči za dva kaznena djela prijevare i dva kaznena djela pranja novca.

Naime, policija je krajem siječnja ove godine zaprimila kaznenu prijavu 61-godišnjaka za kazneno djelo prijevare, a sredinom ožujka za isto kazneno djelo zaprimljena je kaznena prijava 72-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su oštećeni kontaktirani putem lažnih profila na društvenim mrežama. Nakon duže komunikacije i uspostavljenog povjerenja, od oštećenog 61-godišnjaka se tražila uplata 2.000,00 eura zbog navodnih problema na poslu, dok je 72-godišnjakinja dovedena u zabludu kako je osvojila nagradni paket od 75.000,00 eura i dva skupocjena ručna sata, ali je paket sa spomenutom nagradom zastao na granici te je potrebno uplatiti novčani iznos carinjenja kako bi joj paket bio dostavljen. Oštećena je tako u tri navrata uplatila ukupan novčani iznos od 8.200,00 eura.

Spomenuti novac je uplaćivan na bankovni račun 63-godišnjakinje koja je, kako bi prikrila trag njegovog nezakonitog podrijetla, podizala uplaćeni novac i nosila ga u mjenjačnice gdje je za vrijednost novca kupovala kriptovalute koje je uplaćivala, policiji za sada, nepoznatoj osobi, pri čemu bi za sebe zadržavala iznos od 5 do10 posto.

Osumnjičena je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Komentar / Odgovori